Paralympisch zeilen

Al het Paralympisch zeilen nieuws, deelnemers en uitslagen chronologisch geordend.

Nederland gekwalificeerd voor Paralympische Spelen 2016

Rolf Schrama en Sandra NapBij de wereldkampioenschappen paralympisch zeilen in Melbourne, Australië, hebben Rolf Schrama en Sandra Nap Nederland als land gekwalificeerd voor de deelname aan de Paralympische Spelen van Rio 2016. Het duo eindigde als vierde in de SKUD18 klasse. Dat resultaat was ruim voldoende voor plaatsing van het land. Het andere Nederlandse duo: Vera Voorbach en Jan-Rein van Esseveld eindigde als elfde in het klassement met 17 deelnemers. Lees meer »

Europese titel voor Paralympisch zeilteam Schrama/Nap in Skud18

Paralympisch zeilteam Schrama/NapNederland is een Europese titel rijker. De Paralympisch zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg Rolf Schrama en Sandra Nap hebben op 12 september in Valencia het paralympisch EK op hun naam geschreven. Het zeilduo Voorbach/Van Esseveld eindigde op een vierde plek. Het volgende belangrijke toernooi op de agenda is het WK in Melbourne (AUS) van 26 november t/m 3 december 2015. Hier moet Nederland het land zien te plaatsen voor deelname aan de Spelen in Rio. Lees meer »

Antwerpse zeilers behalen goud tijdens World Special Olympics in Los Angeles

Thibeau Bastien en Mathias Van der AuwelaerDe Antwerpse zeilers Thibeau Bastien uit Mortsel (19) en Mathias Van der Auwelaer (22) uit Antwerpen hebben samen een gouden medaille gehaald op de World Special Olympics in Los Angeles. Het Nederlands team met Michael Welter en Foeke Brouwer behaalden zilver en het brons ging naar het Belgisch duo Boj Dua en Jozef Van Camp. Lees meer »

WK paralympisch zeilen tijdens Delta Lloyd Regatta

WK paralympisch zeilenHet wereldkampioenschap paralympisch zeilen is door de International Sailing Federation (ISAF) toegewezen aan de organisatie van de Delta Lloyd Regatta. Van 24 tot en met 26 mei 2016 de paralympische klassen om WK titels in het Noord-Hollandse Medemblik. Lees meer »

Acht Nederlandse teams in top tien ISAF wereldbeker Miami

ISAF wereldbeker MiamiDe Delta Lloyd Kernploeg (NED) presteerde over de hele linie goed tijdens de eerste wereldbekerwedstrijden van 2015 in Miami. Naast het goud voor Van Rijsselberge, het zilver voor De Geus en het brons voor Bouwmeester is er nog meer goed nieuws te melden. Het Nacra17 team van Mandy Mulder en Coen de Koning eindigde net naast het podium op een vierde plaats. Groeneveld en Krol werden zesde in dezelfde catamaran klasse. De 470 zeilsters Kyranakou en Van Veen scoorden een zesde plaats en in de 49-erFX klasse werden Nina Keijzer en Claire Blom negende. Lees meer »

Wereldbeker zeilen Miami: voorlaatste dag van fleetraces

Wereldbeker zeilen MiamiAl vier dagen zijn de zeilers aan het strijden om de ISAF Wereldbekerwedstrijd op de wateren van Biscayne Bay. Met nog één dag te gaan voordat duidelijk wordt welke zeilers in de medalrace van zaterdag van start gaan, namelijk de top 10 van elke klasse, tekenen de contouren hiervan zich langzaam maar zeker af. Alleen de Paralympische klasse vaart geen medal races en zeilt vrijdag haar laatste dag. Lees meer »

Stormachtig begin van wereldbeker Zeilen in Miami

Zeilen in MiamiIn zeer wisselende omstandigheden, van zon tot soms stormachtige condities met 20 tot 30 knopen wind en regen, zijn de Olympische en Paralympische zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg maandag 26 januari van start gegaan in de ISAF wereldbekerwedstrijd in Miami. Met name voor de dames van de 49-er FX klasse, Bekkering en Duetz, is dit een belangrijke wedstrijd omdat hun resultaat meetelt voor de nationale selectie onderweg naar Rio 2016. En die dag begon anders dan gehoopt. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen