Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is 's werelds grootste en spectaculairste oceaan zeilrace. Hier vind je al het Volvo Ocean Race nieuws, deelnemers, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

China terug in de Volvo Ocean Race

Dongfeng Race TeamDongfeng kondigt terugkeer in Volvo Ocean Race aan met Charles Caudrelier als schipper. De campagne wordt 100% gedekt door Dongfeng Motor Corporation, de Chinese motorfabrikant met hoofdkantoor in Wuhan, de hoofdstad van de Chinese provincie Hubai. Lees meer »

Volvo Ocean Race Onboard Reporter programma ondergaat grote wijziging

Volvo Ocean RaceDe on-board verslaggevers zullen tijdens de volgende Volvo Ocean Race niet meer per se worden toegewezen aan één bepaald team tijdens de race. In plaats daarvan zal men met een onafhankelijk, geïntegreerd team van multimediajournalisten verspreid over de volledige vloot werken. Lees meer »

Social media updates worden toegelaten in de Volvo Ocean Race

Volvo Ocean RaceTijdens de Volvo Ocean Race 2017-18 mogen zeilers voor het eerst social media updates live vanaf de oceanen sturen. Dit wordt mogelijk dankzij een regelwijziging en technische ontwikkeling. Daardoor opent de race, die voorheen internettoegang aan boord verbood. Lees meer »

Volvo Ocean Race promoot eindelijk gemengde teams

Volvo Ocean RaceDe Volvo Ocean Race voert een grote verandering door in de regels ten aanzien van de samenstelling van de bemanning. Daarmee gaat de deur voor vrouwelijke zeilsters verder open om aan de Volvo Ocean Race editie 2017-18 deel te kunnen nemen. Deze aankondiging is de eerste van een reeks van tien, die de komende twee weken bekend worden gemaakt. Waar wij van ClubRacer eerder een hoop feministische kritiek voor kregen in ons artikel “Vrouwen, vrouwenteams en zeilen” wordt nu bevestigd en toegepast door de Volvo Ocean Race organisatie. Lees meer »

Team Brunel op weg naar Lissabon

Team BrunelOp zaterdag 8 oktober verliet Team Brunel Den Haag. Team Brunel is nu op weg naar Lissabon. Lees meer »

Volvo Ocean Race start in Lissabon met de refit van de volledige vloot VOR 65ers.

refit team Volvo Ocean RaceIn Lissabon is een uniek renovatie project aan de gang. De eerste van de vloot van zeven one-designs van de Volvo Ocean Racers is aan de beurt voor een volledig nazicht voorafgaand aan de volgende editie van de Volvo Ocean Race. Lees meer »

Team AkzoNobel met schipper Simeon Tienpont eerste deelnemer Volvo Ocean Race 2017-18

Simeon TienpontTeam AkzoNobel kondigde vandaag in Scheveningen zijn deelname aan de Volvo Ocean Race 2017-18 aan. Daarmee is de Nederlandse campagne de eerste officiële deelnemer van de komende editie, die over 15 maanden van start gaat en in juni 2018 in Den Haag finisht. Lees meer »