Maxi yachts

Hier vind je al het maxi yachts nieuws, uitslagen, deelnemers en foto's chronologisch geordend.

Machtige maxi zeiljachten in de Solas Big Boat Challenge

Wild Oats XI De Cruising Yacht Club van Australië nodigt zoals elk jaar vlak voor de Rolex Sydney Hobart Race een paar grootheden uit om het tegen elkaar op te nemen in de Solas Big Boat Challenge. Zo zien we namen als verdedigend kampioen Wild Oats XI (100ft), nieuwkomer Rambler 88 (88ft), Perpetual Loyal (100ft), Raggamuffin (100ft), Ichi Ban (60ft) en Black Jack (70ft). De Solas Big Boat Challenge is de eerste test voor de Rolex Sydney Hobart Race en is één van de spectaculairste zeilwedstrijden in de haven Sydney. Lees meer »

Nose job

Wild Oats XIBewoners en kantoormedewerkers rond de haven van Sydney moeten raar opgekeken hebben toen ze een 20 meter lange romp op sleep zagen voorbij komen, zonder boeg! Insiders weten natuurlijk beter. Het was Bob Oatley's supermaxi Wild oats XI die momenteel talrijke modificaties ondergaat om het zeiljacht nog sneller te maken. Lees meer »

Bella Mente zeilt mast overboord

Bella MenteBella Mente, de 72-voet Mini Maxi ontworpen door judel/vrolijk in 2012, zeilde zijn mast overboord net voor de start van racedag drie tijdens Les Voiles de St. Barth. Niemand van de bemanning is gewond geraakt. Fotograaf Quintin De Rosny was op de juiste plaats op het juiste moment. Wij danken hem voor zijn fotoserie na lees meer. Lees meer »

Maxi zeiljachten tonen hun spierballen tijdens de Solas Big Boat Challenge

Wild Oats IXSolas Big Boat Challenge: 14 boten nemen het tegen elkaar op, waaronder drie 100 voeters, twee Volvo 70's, een TP52 en nog andere grootheden in een race rond een parcourtje in Sydney Harbour. Niet alle grote jongens waren aanwezig, maar de belangrijkste konden hun spierballen al eens laten zien. Of ze het achterste van hun tong lieten zien zullen we pas tijdens de Rolex Sydney Hobart zien. Anyway, Wild Oats IX won de line honours en de TP52 Shogun V claimt de handicap. Lees meer »

Rolex Swan Cup - Caribbean 2013


's Werelds grootste Swan zeiljachten streden van 11 tot 15 maart in de allereerste Rolex Swan Cup Carribean op de British Virgin Island. De vele internationale teams zeilden een spectaculaire regatta rond de schilderachtige eilanden in de Caribische Zee.

Gazprom Swan 60 klasse krijgt ISAF eenheidsklasse status

Gazprom Swan 60De Swan 60 klasse, met als hoofdsponsor het Russische gasbedrijf Gazprom, werd deze week door de International Sailing Federation (ISAF) erkend als een officiële eenheidsklasse. De Swan 60 werd ontworpen door German Frers en de eerst boot werd in 2008 te water gelaten. De vloot heeft zich in 2012 al kunnen meten tijdens de Rolex Swan Cup en de eerste editie van de Nord Stream Race. Lees meer »

Filip Balcaen in de RORC Caribbean 600 Race

Nilaya (Baltic 112)Filip Balcaen, de Belgische zakenman rijk geworden met de fabricage van vloerbedekking, doet met zijn 34 meter lange supermaxi zeiljacht Nilaya (Baltic 112) mee aan de RORC Caribbean 600 Race. Filip zeilt met een opmerkelijke bemanning, maar liefst 12 Volvo Ocean Race veteranen vinden we onder hen terug met vooral Nederlanders zoals Bouwe Bekking en Gerd-Jan Poortman. Filip Balcaen is van plan om de andere supermaxi's te verslaan op handicap. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen