Deltaweekend

Alle Deltaweek nieuwsberichten, uitslagen, foto's en video chronologisch geordend.

Deltaweekend 2017 naar Colijnsplaat

Deltaweekend 2017Na Zierikzee is in 2017 Colijnsplaat aan de beurt als uitvalshaven voor de 47e editie van het Deltaweekend. Drie dagen lang wedstrijdzeilen voor ORC/IRC boten, rond- en platbodems B/C en diverse eenheidsklassen. Ook jachten met een CR registratie en ongemeten jachten zijn als vanouds welkom. Alle banen worden dit jaar ten westen van de Zeelandbrug gevaren. Dat betekent korte routes naar start en finish en afhankelijk van de banen ook interessant voor toeschouwers vanaf de wal in Colijnsplaat. Lees meer »

Deltaweekend huldigt Zeeuwse Kampioenen

DeltaweekendDe weersomstandigheden tijdens de laatste dag van het Deltaweekend 2016 vormden een ideale afsluiting van een meer dan geslaagd zeilevenement. De zon was volop aanwezig en ook de wind liet zich van zijn vriendelijke kant zien. Na drie dagen intensief zeilen kijken de deelnemers en de organisatie terug op een succesvol en goed verlopen zeilevenement. Lees meer »

Onstuimige start van het Deltaweekend

DeltaweekendDe eerste serie wedstrijden van het Deltaweekend werd gezeild bij windkracht vijf, een stevige wind van ruim twintig knopen. Onder deze onstuimige omstandigheden werd er vandaag in banen rond de tonnen gevaren ten westen van de Zeelandbrug. Lees meer »

Groot deelnemersveld bij start Deltaweekend

DeltaweekendVandaag is het Deltaweekend van start gegaan. De organisatie verheugt zich op een groot deelnemersveld. Maar liefst 93 team hebben zich ingeschreven voor dit driedaags zeilevenement. Na drie dagen wedstrijden zeilen zal zondagmiddag bekend zijn wie zich Zeeuws Kampioen 2016 mag noemen. Lees meer »

Deltaweekend zeilen in Zierikzee

DeltaweekendOver enkele weken gaat vanuit Zierikzee het Deltaweekend van start. Het Deltaweekend wordt dit jaar gezeild vanuit Zierikzee en is een uniek meerdaags zeilevenement binnen de Zeeuwse deltawateren. Van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli is het Oosterscheldebekken aan weerszijden van de Zeelandbrug gevuld met wedstrijd zeilschepen, van imposante platbodems tot snelle scherpe jachten. Lees meer »

Deltaweekend inschrijvingen zijn geopend

DeltaweekendDe aankondiging en de inschrijfformulieren voor het Deltaweekend 2016 staan inmiddels op de website. Om de deelname te stimuleren geven we een korting van 10% op de inschrijfgelden bij aanmelding en betaling vóór 1 mei. Er wordt gevaren van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli, met Zierikzee als ankerplaats. Er kan ook per dag worden ingeschreven. Lees meer »

Deltaweek wordt Deltaweekend

DeltaweekendDe stichting Deltaweek heeft op 15 december besloten om het tiendaagse zeilevenement in de Zeeuwse Deltawateren te concentreren in één lang weekend en te varen vanuit één haven. Van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli 2016 is Zierikzee de starthaven. In 2017 is Colijnsplaat de vaste starthaven. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen