Archief - okt 2016

oktober 29th

Oproep voor kandidaten Shorthanded Awards

Dit jaar moeten we de oproep voor de kandidaten voor de Shorthanded Awards beginnen met een verdrietige mededeling. De voorzitter van de jury van de Shorthanded Awards, Henk Bezemer is op 6 oktober overleden. Henk is 70 jaar geworden en is onbetwist de nestor van de Nederlandse zeiljournalistiek. In de geest van Henk, gaat de jury ook dit jaar weer de uitdaging aan om de beide prijzen uit te reiken. Lees meer »

oktober 28th

‘Slag om Delft’ 2016: een geslaagde wedstrijd voor zowel zeilers als publiek

Slag om DelftZondag 23 oktober 2016 was de Delftse binnenstad weer het strijdtoneel voor de Maritiem Watersport | TU Delft ‘Slag om Delft’. De Delftse Studenten Wedstrijd Zeilvereniging Broach organiseerde voor de elfde keer dit jaarlijks terugkerende matchrace-evenement, waar acht zeilteams korte een-tegen-een-wedstrijden varen in J22’s. In het kleine vaarwater van de Zuidkolk staat dit garant voor spanning en sensatie! Lees meer »

DMTRA Winterserie Matchracen weer van start

DMTRA Winterserie MatchracenVoor het vijfde achtereenvolgende jaar start in november weer de DMTRA winterserie matchracen. De winterserie bestaat uit een zevental matchrace evenementen die in de winter op de tweede zaterdag van de maand worden gevaren van november 2016 tot en met april 2017. De wedstrijden worden gevaren in Medemblik in de Elliotts van het Watersportverbond. De kosten bedragen € 90,- per team per evenement. Lees meer »

oktober 25th

Krijgt de Volvo Ocean Race 2017-18 een 2e Nederlandse boot aan de start?

Sailing HollandAls het aan de IYCA (International Yacht Club Amsterdam) ligt wel want zij streeft er naar een tweede Nederlandse boot aan de start van de Volvo Ocean Race 2017-2018 te krijgen. Tijdens een speciale avond op 31 oktober a.s. worden potentiële sponsoren en belanghebbenden uitgenodigd en bijgepraat. Een van de sprekers is niemand minder dan de CEO van de Volvo Ocean Race 2017- 2018, Mark Turner, die door de IYCA speciaal naar Nederland is gehaald. Lees meer »

oktober 20th

Volvo Ocean Race Onboard Reporter programma ondergaat grote wijziging

Volvo Ocean RaceDe on-board verslaggevers zullen tijdens de volgende Volvo Ocean Race niet meer per se worden toegewezen aan één bepaald team tijdens de race. In plaats daarvan zal men met een onafhankelijk, geïntegreerd team van multimediajournalisten verspreid over de volledige vloot werken. Lees meer »

oktober 18th

Eerste Nederlands kampioen J/70 zeilen gekroond in Monnickendam

J/70 zeilenVanuit Waterland Monnickendam is dit weekend het eerste kampioenschap van de J/70 klasse verzeild. 14 Teams gingen de strijd aan in 10 spannende wedstrijden op het Markermeer. Wouter Kollmann, Kim Platteeuw, Wick Hillege en Rens van Arkel wonnen de titel met slechts 1 punt verschil op de nummer 2. Lees meer »

Eerste IJspegel Trophy zeilwedstrijden van seizoen 2016-2017

IJspegel TrophyZondagmorgen vroeg op weg naar Scheveningen staat aan de westelijke hemel een prachtige maan. Het is helder weer en de maan lijkt de hele hemel in te willen nemen. Het is volle maan en twee dagen voor springtij. De wind komt uit de ZO hoek en volgens het marifoon weerbericht kunnen we 5-6 Beaufort verwachten bij de kust van Scheveningen. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen